Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο θα μας κοστίσει η ραθυμία (;) τους;


Με την ανάρτηση της 25 Αυγούστου 2011 έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος αναρτήσεων νε την επωνυμία κανάλι ’66. Αφορούσε σε δράσεις μιας τριετίας  με αντικείμενο την κατάσταση στην τάφρο του ’66 και την διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Βεροίας. 


Από τότε, δηλαδή την παρουσίαση της πρότασης στο Δημοτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα ο Δήμος Βεροίας  συνεργαζόμενος με κάποιον Δήμο της Κύπρου μπήκε σε κάποιο πρόγραμμα αποδόμησης της λυματολάσπης με χρήση ζεολίθου με αγνοούμενα αποτελέσματα. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε πως δεν θα εξετάσει άλλο το θέμα μιας επένδυσης που σκουριάζει  (εγκαταστάσεις αποδόμησης υπολήμματος0 της ΔΕΥΑΒ όχι γιατί δεν ήταν σοβαρό αλλά γιατί αν έπρεπε να κάνει ελέγχους στην Ελλάδα θα έπρεπε να απασχολεί μια ολόκληρη υπηρεσία και αυτοί ως ορθολογικοί Ευρωπαίοι δεν είχαν κανένα λόγο να φορτωθούν μια ακόμη πολυέξοδη στρατιά υπαλλήλων.

Τα στελέχη του μπόμπολα συνεχίζουν να κομπάζουν για την σύμβαση που κρατούν στα χέρια τους, μια σύμβαση που τους επιτρέπει να μετατρέψουν σε δουλοπάροικους 150.000 ανθρώπους και η δήμαρχος της πόλης επισκέπτεται εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν από τις εταιρείες του και φυσικά δηλώνει ενθουσιασμένη.

Η ΔΕΥΑΒ αφού ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά σε πληρωμένες διαφημίσεις διαλαλώντας  το πόσο καλά κάνει την δουλειά της συνεχίζει στην μακαριότητά της. 

Όσο για τους πολίτες λίγοι ανησυχούν και οι υπόλοιποι κάνουν ότι έκαναν πάντα. 

Κι εγώ το βιολί μου. Την 27 Ιουνίου έστειλα ένα ερώτημα/αίτηση στην δήμαρχο. Ακόμη να δοθεί απάντηση.
Στην επιστολή γράφονταν κατά λέξη:
Με την παρούσα μου ερωτώ αν μετά την απόφαση για την απόθεση των αστικών απορριμμάτων της πόλης στον ΧΥΤΑ της Κοζάνης, θα μεταφέρεται εκεί και το υπόλειμμα βιολογικής επεξεργασίας των οικιακών λυμάτων της (λυματολάσπη).
1.     Αν αποφασίσθηκε να μη μεταφερθούν, ζητώ να μάθω πως θα διαχειρισθεί ο Δήμος τους 16 τόνους λυματολάσπης,  που όπως ομολογήθηκε από τον διευθυντή της ΔΕΥΑΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 05 07 10, παράγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού του Δήμου. 
2.     Αν πάλι αποφασίσθηκε να μεταφερθεί η λυματολάσπη στην Κοζάνη, ζητώ να μάθω ποιος είναι ο λόγος να επιβαρύνεται καθημερινά ο οικογενειακός προϋπολογισμός όλων των Βεροιέων κατά 42Χ16=672€ (καθημερινά) (αν θέλετε κατά νοικοκυριό 672*365/11025= 22 €/ετήσια), όταν υπάρχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυματολάσπης που αργούν εδώ και χρόνια.
Το ερώτημα ξαναμπαίνει τώρα δημόσια. Θα ξανατεθεί και υπηρεσιακά.
Δεν απαντησε
Οι φόβοι για το χειρότερο είναι σήμερα πολύ πιο έντονοι. Η αντίληψη ότι μας πούλησαν ήδη στον μπόμπολα και τώρα μένουν οι λεπτομέρειες δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη θλίψη σε όλους όσους νοιάζονται για την πόλη τους. Και αυτό γιατί τα νούμερα ζορίζουν κι άλλο.
Με την ανάθεση της επεξεργασίας στον μπόμπολα ο οικογενειακός προϋπολογισμός όλων των Βεροιέων επιβαρύνεται κατά 90Χ16=1440 € ημερήσια (αν θέλετε κατά νοικοκυριό 1440*365/11025= 47 €/ετήσια).Για όσους θέλουν να δουν το ποσό με όρους κοινής ωφέλειας τότε τα χρήματα είναι 525.600 € δηλαδή ένα σχολείο κάθε δύο χρόνια
 Και να φαντασθεί κανείς ότι έχει να κτισθεί σχολείο σ’ αυτήν την πόλη  είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια...


ΥΓ Χρησιμοποιήθηκε η παραδοχή ότι η Βέροια έχει 11025 νοικοκυριά και ότι δεν θα επιβαρυνθούν κάτοικοι κοινοτήτων που δεν εξυπηρετούνται από τον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης της Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: