Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τα εξώδικα της 23-11-11


Πριν μέρες συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Περιφέρειας ΚΔ Μακεδονίας μιά περίεργη προγραμματική σύμβαση. Αυτή ουσιαστικά ανέθετε  τις διαδικασίες εγκατάστασης του Μπόμπολα ως διαχειριστή των σκουπιδιών της Ημαθίας, στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Προυπήρξε αρκετό παρασκήνιο. Μια από τις δράσεις ήταν και δύο εξώδικα. Το ένα προς την Δήμαρχο Βεροίας και το άλλο προς τον Αντιπεριφερειάερχη Ημαθίας. Λίγο πολύ ίδια μεταξύ τους. Παρατίθεται το εξώδικό προς την Δήμαρχο Βεροίας.
Είναι γνωστό το αποτέλεσμα της σύσκεψης και η απόφαση του Περ. Συμβουλίου. Η κεντρική του ιδέα ήταν : «Τα σκουπίδια σας και στον Δήμο σας». (και εδώ) Η εξώδικός πιό κάτω



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ του ΘΑΛΗ

Βέροια 23 Νοεμβρίου 2011


ΠΡΟΣ: την Δήμαρχο Βεροίας Χαρίκλεια Ουλσουτζόγλου
Την Πέμπτη 26/11/11 γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Νομού Ημαθίας»
Η εισήγηση αυτή στηρίζεται στην απόφαση 46/2011 του ΕΣΔΑ. Από τα μέλη του, ορισμένα μόνο εξακολουθούν να είναι αιρετοί και να υπογράφουν την απόφαση. Άλλοι όπως οι, πρόεδρος του ΕΣΔΑ Παπαποστόλου και Σιδηρόπουλος, τέως Δήμαρχοι Βεργίνας και Ανθεμίων αντίστοιχα, δεν επανεκλέχθηκαν καν. Άλλοι, -όπως οι τέως Δήμαρχοι των Δήμων Ημαθίας, Γκιόνογλου Νεστορόπουλος, Τσιούντας και Παππάς- δεν είναι στις προηγούμενές τους, θέσεις και άλλοι (Δάλλας, Τσιάρας) ιδιωτεύουν.
Φέρουμε εις γνώση σας ότι απόφαση του ΕΣΔΑ μόνον δεν έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού σας Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα παραβιάζει και ισχύουσες αρνητικές αποφάσεις του.
Θέτουμε επίσης υπόψη σας, ότι η εισήγησή αυτή, εκτός από την πολιτική δεοντολογία παραβιάζει κατάφορα και τον επί σειρά ετών προϋπολογισμό των νοικοκυριών του νομού Ημαθίας. Αν επικυρωθεί εξ αιτίας των ενεργειών σας, θα κοστίσει στα επόμενα 25 χρόνια στους κατοίκους της Ημαθίας 120.000.000 €, χρήματα που θα πληρωθούν στον παραχωρησιούχο, πέραν των θεμιτών κερδών του από την καύση ή άλλη χρήση των απορριμμάτων, με τα οποία θα έχει αποσβέσει με το παραπάνω την επένδυση του.
Η άρνησή σας να εξηγήσετε τα παραπάνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα σας φέρει αντιμέτωπο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας και ευρύτερα με τους πολίτες του Δήμου. Τούτο δε, διότι είναι πεποίθησή μας ότι η υπέρβαση της νομιμότητος επισύρει όχι μόνον διοικητικές, αλλά πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ακόμη.

σας γνωστοποιούμε τις επίμαχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας και σας καλούμε να επανεξετάσετε τη στάση σας, να ερευνήσετε το συμφέρον των δημοτών θεωρώντας το περιεχόμενο των επισυναπτομένων αποφάσεων, ήτοι την υπ΄ αριθμ.350/2003 της 5 Μαΐου 2003  την υπ΄ αριθμ 2/2004 της 12 Ιαν 2004 την υπ΄ αριθ 170/2005 της 16 Μαΐου 2005 την υπ΄ αριθ 124/2008 της 124/2008 και την υπ΄ αριθ 6/2010 της 22 Μαρτίου 2010 και ανυπερθέτως, να παρασταθείτε στο Περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να εξηγήσετε τη πραγματικότητα.
Οι εξωδίκως
δηλούντες και προσκαλούντες

Νίκος Β. Χατζηευστρατίου
Γιάννης Θ. Αγγέλογλου


Τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Το θέμα μοιραία θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νάουσας. Εκεί δεν υπάρχει καν απορριπτική απόφαση. Τουναντίον κάποιος κατάφερε να αποσπάσει θετική απόφαση.

Φυσικά κάποιοι άλλοι αγρυπνούν ακόμη…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλει η κενοδοξία να κρυφτεί, αλλά η ακροδεξιάντζα καταβολή της, δεν την αφήνει.
Απορώ γιατί ξευτελίζεσαι!
Τι ανάγκη τους έχεις, ρε Καραγκιοζάκο;
"Παρέθεσε" λοιπόν, και το εξώδικο κατά του συνομιλητή σου Αντιπεριφερειάρχη, -να βρίσκεται- γιατί δεν θα έχεις μούτρα να διαμαρτύρεσαι αν λακέ σε φωνάζουν και νεοφασίστα ...
Ούτε αν γεμίσει το πουκάμισό σου ψύλλους και καραπαναγιωτίδια θα προσφερθεί κανείς να σε ξύσει...
валера ангелоглу