Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Συμβαίνουν στη Σουηδία

Το επίπεδο μιας κοινωνίας υπάρχει στις δομές της στην εκπαίδευση των πολιτών και αντανακλάται  στην οικονομία την τεχνική και τις ανέσεις που παρέχει στους πολίτες της. Οι Σουηδοί κατάφεραν να έχουν μια ευνομούμενη και λειτουργούσα κοινωνία. Ας δούμε τα αποτελέσματα:




                              ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ  

Στη Σουηδία το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής  ενέργειας κινδυνεύει  να πέσει έξω, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων ποσοτήτων σκουπιδιών !Σε μια χώρα όπου μόνο το 4% των απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, καθώς το  96% αξιοποιείται με διάφορους τρόπους, οι αρχές εξετάζουν τρόπους να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα σκουπίδια.  Ήδη εισάγουν μεγάλες ποσότητες από τη Νορβηγία,  εισπράττοντας και το σχετικό αντίτιμο, όμως τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισάγουν σκουπίδια από την Iταλία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες που εξαρτώνται από τις χωματερές.

 Η Σουηδία με την καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας,  εξασφαλίζει  σήμερα ρεύμα σε 250.000 νοικοκυριά, ενώ καλύπτει το 20% των αναγκών του κεντρικού συστήματος θέρμανσης της χώρας.

 

Αυτό που τελικά εκνευρίζει είναι ότι αυτοί κάνανε λάθη διδάχθηκαν από αυτά και προχώρησαν.Εμείς γιατί πρέπει να τα επαμαλάβουμε;



Δεν υπάρχουν σχόλια: