Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τρείς κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα

Τρείς κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Γιάννης Γρυπιώτης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε. κοινωνικής πολυμετοχικής εταιρείας που κύριο σκοπό έχει τη διαχείριση των απορριμμάτων μας. Συμβολικά ο Δήμαρχος κος Γρυπιώτης α) έφερε τα διαχωρισμένα απορρίμματα του- προϊόντα στο χώρο της εταιρείας, β) εκεί ζυγίστηκαν και γ) κατεγράφη σαν πελάτης-συνδρομητής. Εύγε στο Δήμαρχο που έπραξε το αυτονόητο και εύγε και στους ήδη χιλιάδες Λάκωνες πολίτες που πράττουν το ίδιο εδώ και αρκετούς μήνες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζοντας το περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος των διαχωρισμένων απορριμμάτων –προϊόντων μας λύνουμε με πολύ απλό, έντιμο και ξεκάθαρο τρόπο το τόσα χρόνια άλυτο για κάποιους, πρόβλημα των απορριμμάτων.
Σκουπίδια παραγάγαμε τον προηγούμενο αιώνα όταν πετάγαμε σύμμεικτα τα απορρίμματα μας σε χωματερές και ρέματα. Σήμερα τα διαχωρισμένα απορρίμματα μας (οργανικά, χαρτί, πλαστικά, γυαλί και μέταλλο) είναι ένας πλούτος εκατομμυρίων ευρώ στο νομό Λακωνίας. Αυτά τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη με τη «Λακωνική πρόταση Διαχείρισης των απορριμμάτων μας» παραμένουν και ελέγχονται από τους ντόπιους πολίτες.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε. κοινωνική πολυμετοχική εταιρεία
Τηλ. 27310 – 22629
Κιν.: 6944961034
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: