Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο βρώμικη μπορεί να είναι η απορρύπανση;



Έλαβα εκ μέρους του κ. Σταύρου Αργυρόπουλου το παρακάτω εκτεταμένο e-mail. Αναφέρεται σε μιά σειρά από λάθη (;) στο σχεδιασμό των εργοστασίων της Φυλής. Είναι πολύ μεγάλο και θέλει χρόνο. Απλά το παραθέτω με την προοπτική να διαβαστεί αργότερα. 

ΝΒΧ

Ας διαβάσουμε τι γράφει ο Κύριος Γκίκας και ο κος Δαμάσκος και θα κατανοήσουμε όλοι μας τι θα συμβεί με το περιβάλλον μας και τις τσέπες μας αν δεν ξυπνήσουμε για μια
Εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Ας αφιερώσετε λίγο χρόνο και θα αντιληφθείτε «πίσω από τις γραμμές» τι συμβαίνει τώρα και τι μπορούμε να αποτρέψουμε…
Δείτε και πως η επίσημη πολιτεία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους για να μην πώ κάπου αλλού αν και εφ’οσον  έχουν τα χρήματα των πολιτών και την ποιότητα του περιβάλλοντος που ζούμε.

12, rue Alcide De Gasperi
1615 Luxembourg
LUXEMBOURG
Τηλ. +352 4398-1
Φαξ +352 4398-46410
E-mail:
eca-info@eca.europa.eu
Αξιότιμοι Κύριοι,
Παρακαλώ θερμά για τις δικές σας ενέργειες.
Με τη παρούσα επιστολή εκφράζω την απογοήτευση μου ως προς την Επιτροπή Αναφορών γιατί ποτέ δεν έλαβε σοβαρά  τις καταγγελίες μας και δεν μερίμνησαν να λάβουμε απαντήσεις στα τόσο σοβαρά θέματα από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Μετά την ομιλία μου ( 20.12.11)  στην Ευρωπαϊκή  Επιτροπή δόθηκαν ιδιόχειρος πλήθος στοιχείων μεταξύ των άλλων και η εισήγηση του κ. Δημήτρη Δαμάσκου Μηχανολόγου Μηχανικού που διεξήχθη στις 10.12.11 από την Πρωτοβουλία Συνεννόησης για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). 
Ο κ. Δαμάσκος εξηγεί το χαρακτηριστικό όλων των ΠΕ.Σ.Δ.Α που είναι οι υπερδιαστασιολογημένες εγκαταστάσεις διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων τύπου Φυλής  Πανελλαδικά.   ( Παρακαλώ δείτε την συνημμένη επιστολή του κ. Δαμάσκου από την ημερίδα ώστε να απαντηθεί από τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Επιτροπές Περιβάλλοντος). 
 Επίσης,
 Ύποπτη χαρακτηρίζεται και η στάση του κύριου Γιώργου Κρεμλή, προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής Περιβάλλοντος Επιπτώσεων στην Κομισιόν.
Και θα πρέπει να κληθεί σε διευκρινήσεις .
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα Καθημερινή στις 19.08.12, μίλησε για αλλαγή μοντέλου στη διαχείριση των απορριμμάτων που εξετάζει η Κομισιον.
Ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων ο Κύριος Κρεμλής,  σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής   « Σύμφωνα με τον κ. Κρεμλή, τα προβλήματα σε σχέση με τον διαγωνισμό της Αττικής δεν αφορούν μόνο στην απόστασή του από τα όσα ορίζουν η κοινοτική νομοθεσία και η ευρωπαϊκή πρακτική. «Το έργο αυτό, όπως επιχειρείται να δημοπρατηθεί, χρειάζεται σχεδόν το 100% των απορριμμάτων που παράγονται στην Αττική, ώστε να δικαιολογήσει φαραωνικά έργα για τη διαχείρισή τους.       ,Σχετικό 1»

Φαίνεται ότι έχει κατανοήσει το Πρόδηλο σφάλμα και μας μιλάει για μη τήρηση της Ευρωπαϊκής Κοινοτικής οδηγίας.



 

Λίγους μήνες αργότερα σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2012 με την Περιφέρεια Αττικής, ο κύριος Κρεμλής συμφώνησε ως εκπρόσωπος από την Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος, με τους κ.κ. Bourdy και Ν. Παλαιολόγου από τη Γενική Δ/νση Regio, και οι κ.κ F. Amadeoκαι B. VanHoute από την TaskForce αλλά και ο κ. Αλ. Ζαχάρωφ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική. (Σχετικό 2).
Θα πρέπει να κληθεί σε απολογία από την υπηρεσία του και να μας δοθούν εξηγήσεις σε εμάς  τους απλούς Ευρωπαίους Πολίτες. Εδώ είναι ολοφάνερη η κατασπατάληση  Ευρωπαϊκού χρήματος με την σύμφωνη γνώμη  των εμπλεκόμενων Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών. !!!!!!!!!
Θα πρέπει ο κύριος Κρεμλής και η Υπηρεσία του να μας απαντήσουν στα όσα μας αποδεικνύουν τόσο ο κύριος Δημήτρης  Δαμάσκος Μηχανολόγος Μηχανικός, όσο και ο κ. καθ. Α. Οικονομόπουλος στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

«Σύμφωνα με μελέτη και ανακοινώσεις του καθ. Α. Οικονομόπουλου το προυπολογιζόμενο
κόστος των  ΠΕΣΔΑ  στήν Ελλάδα ξεπερνάει τα 2,5 ΔΙΣ
euro και εάν αν εφαρμοσθεί θα καταλήξουμε σαν χώρα να παρασκευάζουμε περίπου 1.000.000 τόνους/έτος SRF και αυτό είναι όσο παρασκευάζει από τα σκουπίδια της ολόκληρη η υπόλοιπη Ευρώπη.


Το SRF o μόνος τρόπος να διατεθεί είναι στις τσιμεντοβιομηχανίες, όπου και εκεί πρόβλημα είναι.
H επιδίωξη όμως του ΥΠΕΚΑ φαίνεται να είναι για κάτι ακόμα χειρότερο.


Ολόκληρη η τσιμεντοβιομηχανία της χώρας μας, σύμφωνα με τις ίδια πηγή, υπερκαλύπτεται από το ήδη παραγόμενο RDF .της γνωστής (από το 2001) ΕΜΑΚ Λιοσίων.


Η επιδίωξη του ΥΠΕΚΑ είναι να κάψει το SRF επιδοτούμενο (από εμάς) σαν Α.Π.Ε. ΒΙΟΜΑΖΑ (με ποσόστωση) σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.


Το SRF έχει μόνο μία εφαρμογή , την καύση, αν δεν καεί θα πρέπει να θαφτεί (όπως γίνεται μέχρι τώρα με το RDF της ΕΜΑΚ Λιοσίων) και αυτό εκτός από μία πανάκριβη τρύπα στο νερό,  είναι και παράνομο σύμφωνα και με την οδηγία 98/2008 σχετικά με την απαιτούμενη
εκτροπή των βιολογικών από την ταφή.


Ο παράλογος αυτός σχεδιασμός που έχει επιβληθεί  με την βία, την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, επιχειρεί να διατηρείται τα το σύνολο σχεδόν των απορριμμάτων (τουλάχιστον το 80%)  σε  σύμμεικτη κατάσταση για να τα οδηγήσει στην ΒΙΟΞΗΡΑΝΣΗ και στην παραγωγή του RDF το 50% των σκουπιδιών της χώρας με μεγάλο


οικολογικό κόστος, μεγάλα κατασκευαστικά κόστη αλλά και μεγάλο διαχειριστικό κόστος που πρέπει να ξεπερνάει  και τα 300 euro/ τόνο .



Η υπόλοιπη Ευρώπη οδηγεί μόνο το 2% των σκουπιδιών της (ως μη χείρον βέλτιστο) στην Βιολογική Ξήρανση (παραγωγή SRF).
Και ήδη κατά μέσο όρο λιγότερο από το 50% σε κεντρικές ‘’ολοκληρωμένες΄΄ εγκαταστάσεις που και αυτό μειώνεται δυναμικά με την διαρκώς αυξανόμενη ορθολογική διαχείριση, με την συμμετοχή του πολίτη, με κίνητρα, και μικρές αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις κοινωνικού οφέλους που αυτό συνεπάγεται.»

Πως απαντάει για όλα τα παραπάνω ο κ. Κρεμλής ???
Οι τοποθετήσεις των κύριων Δαμάσκου και Οικονομόπουλου στοιχειοθετούνται πλήρως με την Έκθεση Ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  αριθμός έκθεσης  2340,  οι οποίοι κ.κ.  Επιθεωρητές μεταξύ των άλλων μετά από επανειλημμένες αυτοψίες στο χώρου του ΧΥΤΑ Φυλής καταλήγουν.
« Παράλληλα, διαπιστώθηκε εκτεταμένη χρήση εδαφοβελτιωτικού υλικού, το οποίο δηλώθηκε ότι έχει παραχθεί από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης την επικάλυψη των απορριμμάτων και ακάλυπτος όγκος απορριμμάτων σε έκταση 3-4 στρεμμάτων στο υψηλότερο μέτωπο απόθεσης, στο οποίο κατά δήλωση εργαζομένου την ευθύνη διαχείρισης έχει ο ΕΔΣΝΑ.»  
Δηλαδή με άλλα λόγια το παραγόμενο εδαφοβελτιωτικό – σημερινό RDF ,( αυριανό SRF), χρησιμοποιείται για την επικάλυψη των απορριμμάτων !!!!!We are Crazy !!!!!!!
 ( Λεφτά από την Ευρώπη υπάρχουν !!!!) 
Δαπανάται ενέργεια, χρήμα, κρατάμε τα απορρίμματα σύμμικτα για να κατασκευάσουμε τα ΕΜΑΚ και αυτό που πετυχαίνουμε είναι να θάβουμε το παραγόμενο προϊόν για χάρη των εργολάβων.!!!!
Θέλετε να συνεχίσω???
Προσπαθώ πάνω από 2,5  χρόνια σε σχετικό ερώτημα μου στον ΕΣΔΝΑ να λάβω μια επίσημη απάντηση για το παραγόμενο σημερινό  RDF και  αργότερα SRF των ΕΜΑΚ . Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία απάντηση. !!!
Τι δεν καταλαβαίνετε ?? Ακόμα προσπαθείτε να δείτε το Οικονομικό Σκάνδαλο ?? Ακόμα προσπαθείτε να δείτε την Διαφθορά που ξεκινάει από τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές και καταλήγει στις Ελληνικές Αρχές ??
Ακόμα εξακολουθούν κάποιο άνθρωποι να βρίσκονται στις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες και δεν έχουν απολυθεί ???????????  
Με ποιόν άλλο τρόπο μπορώ  να σας αποδείξω ότι μας Κοροϊδεύετε ??????
Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας
ΠΡΟΣΟΧΗ
1)   Η Σύμβαση της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) η
οποία υπεγράφη στο Αarhus της Δανίας και εν συνεχεία αναφέρεται ως η Σύμβαση του Aarhus,
υπεγράφη από τη χώρα μας στις 25 Ιουνίου 1998 και κυρώθηκε μέσω σχεδίου νόμου που
προτάθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,(ΥΠΕΚΑ),
πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και ψηφίστηκε ομόφωνα από την Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με το άρθρο
28 παρ.1 του Συντάγματος.(Νόμος υπ αριθμ. 3422/12-12-2005(ΦΕΚ Α 303/13-12-2005).
Σε Κοινοτικό Επίπεδο η Ε.Ε. εξέδωσε για την εφαρμογή της Σύμβασης, την Οδηγία 2003/4 για
την Πρόσβαση του κοινού στην περιβαλλοντική πληροφόρηση. Η Ελλάδα στο πλαίσιο
εφαρμογής της Σύμβασης και για την την ενσωμάτωση της Οδηγίας εξέδωσε την ΚΥΑ
υπ’αριθμ. ΗΠ 11764/653/2006(ΦΕΚ 327Β/17-3-2006) με θέμα την πρόσβαση του κοινού στις
δημόσιες αρχές για παροχή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον. Επίσης εκδόθηκε η ΚΥΑ
υπ’αριθμ. 9269/470/2007 - ΦΕΚ 286 Β’/ 2-3-2007 που ενσωμάτωσε τις διατάξεις των άρθρων
3(παρ.7)και 4(παρ.4)της Οδηγίας 2003/35/ΕΚ όσον αφορά τα μέσα ένδικης προστασίας του
κοινού κατά πράξεων ή παραλείψεων της Διοίκησης σχετικά με θέματα ενημέρωσης και
συμμετοχής του κατά τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων .
ΠΗΓΕΣ
Σχετικό 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Hμερομηνία δημοσίευσης: 19-08-12

http://wwk.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gif

Αλλαγή μοντέλου εξετάζει η Κομισιόν για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Του Γιωργου Λιαλιου

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τη διενέργεια ενός μεγάλου διαγωνισμού για τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων στην Αττική. Αυτό επισημαίνει στην «Κ» διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η λύση που προωθείται δεν συνάδει με τις βασικές αρχές της νέας κοινοτικής νομοθεσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Περαιτέρω, εκτιμά πως η παρούσα οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει την προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η διυπουργική συνεδρίασε με θέμα την κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη τη χώρα μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Οπως διαφαίνεται, η κατεύθυνση που πρόκειται να ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια στη χώρα είναι η ανάθεση σε ιδιώτες όλου του κύκλου διαχείρισης ή αξιοποίησης των απορριμμάτων. Η Ε.Ε., όμως, φαίνεται να έχει αντιρρήσεις ως προς την επιλογή της ίδιας μεθόδου για την Αττική, στην οποία συγκεντρώνεται περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας. «Θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης, ώστε αντί για τη λογική των μεγάλων έργων η Πολιτεία να προωθήσει ένα σύστημα διαλογής και διαχείρισης κοντά στην πηγή», λέει στην «Κ» ο κ. Γιώργος Κρεμλής, προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Κομισιόν. «Ο διαγωνισμός για την Αττική εκφράζει μια λογική “μεγάλων έργων” την οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Η διαχείριση των απορριμμάτων, όμως, είναι διαφορετική. Χρειάζεται δουλειά σε επίπεδο νοικοκυριού και επίπεδο δήμου».

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμλή, τα προβλήματα σε σχέση με τον διαγωνισμό της Αττικής δεν αφορούν μόνο στην απόστασή του από τα όσα ορίζουν η κοινοτική νομοθεσία και η ευρωπαϊκή πρακτική. «Το έργο αυτό, όπως επιχειρείται να δημοπρατηθεί, χρειάζεται σχεδόν το 100% των απορριμμάτων που παράγονται στην Αττική, ώστε να δικαιολογήσει φαραωνικά έργα για τη διαχείρισή τους. Μάλιστα, η Πολιτεία εγγυάται τις ποσότητες αυτές σε βάθος δύο δεκαετιών, κάτι που με την παρούσα οικονομική κρίση φαίνεται ότι είναι παρακινδυνευμένο. Επιπλέον, λόγω του μεγέθους του έργου είναι πολύ πιθανό στην παρούσα συγκυρία να συναντήσει χρηματοδοτικό πρόβλημα. Εκτιμώ ότι τελικά θα προχωρήσει μόνο η κατασκευή του εργοστασίου, που θα δώσει παράταση ζωής στο ΧΥΤΑ Φυλής».

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι φωνές σχετικά με τη βιωσιμότητα του μοναδικού ΧΥΤΑ της Αττικής, ο οποίος εκτιμάται ότι θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μόνο για δύο έτη ακόμα. Ο χρόνος αυτός μπορεί να δείχνει ακόμα μακριά, ωστόσο είναι απαραίτητος για να προχωρήσει έγκαιρα ένα έργο μεγάλης κλίμακας. Η «Κ» απευθύνθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας να ανιχνεύσει τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα. «Το γενικό πρόσταγμα έχει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της Αττικής, ενώ ο ρόλος του υπουργείου είναι επικουρικός», απαντά στέλεχος του υπουργείου. «Εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές. Περιφέρεια και κυβέρνηση συζητούν σε καλό κλίμα και αναμένονται κάποιες διευκρινίσεις από την περιφέρεια. Η επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων της Αττικής, πάντως, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».


Η προκαταρκτική προκήρυξη ενός ενιαίου διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική έγινε πριν από ένα έτος, στις 22 Αυγούστου. Ωστόσο, προκειμένου να προκηρυχθεί, έπρεπε να λάβει την έγκριση της περιφέρειας Αττικής, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν καθώς η συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου έχει μέχρι στιγμής αναβληθεί τρεις φορές. Ο διαγωνισμός αφορά στην επεξεργασία και διαχείριση ποσότητας 1.350.000 τόνων ετησίως για τα επόμενα 20–25 έτη, αφήνοντας στην κρίση του αναδόχου την επιλογή της τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ - http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_19/08/2012_492755


 Σχετικό 2

Έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την κατασκευή 4 εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική

 Την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική με τη Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέαενέκρινε ηΔιυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Σγουρού, του Υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα.

Την απόφαση για τη διενέργεια τεσσάρων ξεχωριστών διαγωνισμών για τα εργοστάσια απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής είχε λάβει ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), βάσει της οποίας υπεβλήθη το αίτημα για την ένταξή τους στον «Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος με τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, καθώς ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοπράτηση των έργων και για την επίλυση ενός προβλήματος που επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τους πολίτες και το περιβάλλον. Είμαστε παρόντες στα μεγάλα προβλήματα και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Διοίκηση και τους συναρμόδιους φορείς, θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια χρηματοδότησης αλλά και να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο. Έχω ξαναπεί ότι ο Δημόσιος Τομέας χρειάζεται τον Ιδιωτικό Τομέα και αυτός με τη σειρά του τον Δημόσιο. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές και να μη χαθούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων.

Πρόκειται για έργα αναγκαία για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας και εδώ να τονίσω ότι κανένας από τους υπαλλήλους που εργάζονται ήδη στην καθαριότητα δεν θα χάσει τη θέση του, καθώς θα δημιουργηθούν χίλιες νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας»

Σημειώνεται ότι τη σύμφωνη γνώμη τους για την υλοποίηση των τεσσάρων έργων διαχείρισης απορριμμάτων, με αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, εξέφρασαν και οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της TaskForce κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Μ. Ευαγγελίδου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Γ. Ιωαννίδη, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Ν. Μαντζούφα, και του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Κ. Τριάντη.

Από την πλευρά των Ευρωπαϊκών Αρχών συμμετείχαν ο Γ. Κρεμλής από τη Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος, οι S. Bourdy και Ν. Παλαιολόγου από τη Γενική Δ/νση Regio, οιF. Amadeoκαι B. VanHoute από την TaskForce και ο Αλ. Ζαχάρωφ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

 










 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τηλέφωνα:             213 2063501      ,             213 2063505      ,             210 6993404  
Fax: 210 6929775, 210 6993110
e-mail: grafeiotypou@patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: